Хуманитарна игранка

Publiceringsdatum: Feb 20, 2015 1:12:59 PM

 

Македонската Православна Црковна Општина „Св. Наум Охридски“ – Малме,

Културното и Спортско Друштво „Македонија“ – Малме, и

Македонското Друштво „Пелистер“ – Трелеборг

организира заедничка

ХУМАНИТАРНА ИГРАНКА

по повод поплавите во Република Македонија

Сите приходи од влезници и бифе ќе бидат донирани како помош со посредство на Мaкедонската Православна Црква – Охридска Архиепископија во Република Македонија, за да бидат поделени таму каде што има во тој момент најголема потреба

Петок 6 Март 2015 година со почеток во 19.00 часот

Во помошните простории на црковната општина

Danska vägen 30, Malmö

Влез 100 круни (за деца до 15 години безплатно)

За Вашето добро расположение ќе се погрижи оркестарот АНТИКА кои исто така доброволно пристапува кон оваа манифестација.

Повелете

 

МПЦО „Св. Наум Охридски“                          КСД „Македонија“                                   МД „Пелистер“

 

Да бидеме доблесни и да помогнеме,

за Македонија заедно!