С О О П Ш Т Е Н И Е

Publiceringsdatum: Sep 22, 2013 4:25:7 PM

ПО ПОВОД ОСВЕТУВАЊЕ НА НОВОИЗГРАДЕНИОТ ХРАМ И ПРОСЛАВА НА 40 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕ НА МПЦО„СВ.НАУМ ОХРИДСКИ“- ВО МАЛМЕ – ШВЕДСКА

Петок 18 Октомври

18:00 часот   Вечерна богослужба

Сабота 19 Октомври

09.00 часот  Дочек на Архиереите и гостите

09:30 часот  Осветување на новоизградениот храм и иконостасот

10:30 часот     Света Божествена Литургија чиноначалствувана од  Негово Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан во сослужение со Митрополитите Европски г.Пимен и Австралиско- новозеландски г.Петар

13:00 часот     Со официјалните гости заеднички ручек во црковнта сала. Поздравни говори до и од поканетеите гости

18:00 часот     Прослава со познатиот интерпретатор на народни песни г.Јордан Митев во Folkets Park –Трелеборг

Адреса за навигација:

Црква :    

Makedoniska Ortodoxa Kyrkan

Danskavägen 30

212 29 Malmö

Сала-Трелеборг:

Folkets Park

Norregatan 46,

231 63 Trelleborg

        

Со надеж дека и вие со вашето семејство ќе присуствувате на овој долго очекуван, историски и свечен чин ве поздравуваме со братски христијански поздрав:

                Х Р И С Т О С     П О М Е Ѓ У     Н А С!

Од ЦУО на МПЦО „Св.Наум Охридски“ -Малме-Шведска