Забава

Publiceringsdatum: Nov 04, 2012 11:53:47 AM

ЦРКОВНИОТ УПРАВЕН ОДБОР НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА

ЦРКОВНА ОПШТИНА „СВ.НАУМ ОХРИДСКИ“ – МАЛМЕ, ОРГАНИЗИРА

ЗАБАВА, НА ДЕН САБОТА 10.11.2012 ГОДИНА, ВО ЦРКОВНИТЕ ПРОСТОРИИ,

DANSKA VÄGEN 30, СО ПОЧЕТОК ВО 20:00 ЧАСОТ.

ВЛЕЗ:

ВОЗРАСНИ                    120 ШВЕДСКИ КРУНИ

МЛАДИ ДО 18 ГОД.       60 ШВЕДСКИ КРУНИ

 

ГОСТИН НИКОЛЧЕ СИМОНОВСКИ-ЈОШКАТА ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

СО ОРКЕСТАРОТ ТИП ТОП ОД МАЛМЕ.

ЌЕ ИМА БОГАТО БИФЕ И ЛОТАРИЈА.

ЦЕЛОКУПНИОТ ПРИХОД ЌЕ БИДЕ НАМЕНЕТ ЗА ДОИЗГРАДБА  НА НАШИОТ ХРАМ – ЦРКВАТА ВО МАЛМЕ .

СО НАДЕЖ ДЕКА И ВИЕ СО ВАШЕТО ПОЧИТУВАНО СЕМЕЈСТВО И ПРИЈАТЕЛИ, ЌЕ ПРИСУСТВУВАТЕ НА ЗАБАВАТА, ВЕ ПОЗДРАВУВАМЕ СО БРАТСКИ ХРИСТИЈАНСКИ ПОЗДРАВ.

            ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАС

ОД УО НА МПЦ

„СВ.НАУМ ОХРИДСКИ“

М А Л М Е