Добредојдовте на официјалниот сајт на Македонската Православна Црква 

„Свети Наум Охридски“ - Малме

Välkomna till Makedoniska Ortodoxa Kyrkan "St. Naum Ohridski" - Malmö


Новости - Nyheter

 • VIKTIG INFORMATION I enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd i syfte att förhindra smitta av Covid-19, vill Makedoniska Ortodoxa Kyrkan informera sina medlemmar och besökare följande: Antalet besökare i kyrkan ...
  Posted Apr 2, 2020, 5:15 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • ВАЖНО СООПШТЕНИЕ Македонската Православна Црква, почитувајќи ги одлуките и препораките на надлежните институции во Шведска за спречување на заразата од Ковид-19, ги известува своите членови и посетители следното: Бројот на посетители ...
  Posted Apr 2, 2020, 5:14 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • СООПШТЕНИЕ - ПРОШИРЕН СОСТАНОК НА 13.10.2019 ГОД Црковниот Управен Одбор на МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Малме Ве повикува/поканува во Недела 13.10.2019 година, во црковните помошни простории после Светата Божествена Литургија со почеток во 12 ...
  Posted Oct 4, 2019, 11:40 PM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Стара Нова Година (Василица) МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Малме во помошните црковни простории организира забава по повод дочек на Новата 2019 Година према црковниот (Јулијанскиот) календар. Недела 13 Јануари 2019 година со почеток во ...
  Posted Dec 9, 2018, 5:54 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Среќна Нова Година / Gott Nytt År На сите наши членови им се заблагодаруваме за изминатата година, им посакуваме среќна Нова 2017 Година и ве покануваме на престојните празници и одбележувања за кои имате подетална информација лево ...
  Posted Dec 27, 2016, 5:44 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
Showing posts 1 - 5 of 27. View more »