Богослужби - Gudstjänster

РАСПОРЕД НА СВЕТИТЕ БОГОСЛУЖБИ

МАРТ – ЈУЛИ 2018 ГОДИНА

МАЛМЕ

МАРТ


- Недела 04.03.2018 - Недела на православието - Богослужба со Света причест во10:00 часот.

- Недела 11.03.2018 - Богослужба со Света причест во10:00 часот.

- Недела 18.03.2018 - Богослужба со Света причест во10:00 часот.

- Четврток 22.03.2018 - Младенци - Богослужба - општ маслосвет  во10:00 часот.

- Недела 25.03.2018 - Богослужба со Света причест во10:00 часот.


АПРИЛ

- Недела 01.04.2018 - Цветници - влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим - Богослужба со Света причест во10:00 часот.

- Четврток 05.04.2018 - Велики Четврток - Богослужба со Света причест во10:00 часот.

- Четврток 05.04.2018 - Читање на 12 страдални евангелија во18:00 часот.

- Петок 06.04.2018 - Велики Петок - Царски часови - Изнесување на плаштаницата на сред црква во10:00 часот.

- Петок 06.04.2018 - Погребение на Господа Исуса Христа со вртење околу црква со плаштаницата - Богослужба во18:00 часот.

- Сабота 07.04.2018 - Велика Сабота - Воскресение Христово - Велигден - Богослужба со света причест во 23.00 часот.

- Недела 08.04.2018 - Велигден прв ден - Второ воскресение - Богослужба во 10.30 часот.

- Понеделник 09.04.2018 - Велигден втор ден - Богослужба во 10.00 часот.

- Вторник 10.04.2018 - Велигден трет ден - Богослужба во 10.00 часот.

- Недела 15.04.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 22.04.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 29.04.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

МАЈ

- Недела 06.05.2018 година - Св. Великомаченик Ѓорѓи - Ѓурѓовден - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 13.05.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Четврток 17.05.2018 година - Вознесение Христово - Спасовден - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 20.05.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Четврток 24.05.2018 година - Св. Кирил и Методиј - Богослужба во 10:00 часот.

- Сабота 26.05.2018 година – Задушница - Православни гробишта Малме:
 
     Нови гробишта од 07:30 – 08:15 часот. 

     Стари гробишта од 08:30 – 09:00 часот. 

    Панахида во Македонска Православна Црква во Малме во 10:30 часот.

- Недела 27.05.2018 година Св. Троица - Духовден - Богослужба во 10:00 часот. После Светата литургија прослава - скара и продажба на дарови.


ЈУНИ

- Недела 10.06.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 17.06.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Недела 24.06.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

ЈУЛИ

- Недела 01.07.2018 година - Богослужба во 10:00 часот.

- Вторник 03.07.2018 година Св. Наум Охридски - Богослужба во 10:00 часот.

ВЕКШЕ

- Сабота 07.04.2018 - Велика Сабота - Богослужба со Света причест во 09.00 часот. Богослужбата ќе се отслужи во "Mariakyrkan".

- Сабота 26.05.2018 година – Задушница – гробишта во 15:30 часот.

ГИСЛАВЕД

- Сабота 31.03.2018 - Лазарова Сабота - Богослужба со Света причест во 09.00 часот. Богослужбата ќе се отслужи во "Gislaved kyrka". Потоа водосвет во вашите домови по повод Велигденски пости.


ЕСЛЕВ

- Понеделник 02.04.2018 - водосвет во вашите домови по повод Велигденски пости.

- Недела 08.04.2018 - Воскресение Христово - Богослужба пасхална утрена во 08.30 часот. Богослужбата ќе се отслужи во "Eslövs kyrka".

- Сабота 26.05.2018 година – Задушница – гробишта во 12:30 часот.


ТРЕЛЕБОРГ

- Четврток 29.03.2018 - водосвет во вашите домови по повод Велигденски пости.

- Петок 30.03.2018 - водосвет во вашите домови по повод Велигденски пости.

- Сабота 26.05.2018 година – Задушница – гробишта во 09:30 часот.


ХЕЛСИНГБОРГ

За водосвет во вашите домови по повод Велигденски пости (и други потреби), контактирајте го свештеникот во Малме.GUDSTJÄNSTER

MARS - JULI 2018

MALMÖ

MARS

Söndag 4/3 kl 10.00Söndag 11/3 kl 10.00


Söndag 18/3 kl 10.00


Torsdag 22/3 kl 10.00Söndag 25/3 kl 10.00APRIL

Söndag 1/4 - Palmsöndagen - Gudstjänst kl 10.00Torsdag 5/4 - Skärtorsdagen - Gudstjänst kl 10.00


Torsdag 5/4 - Kvällsgudstjänst kl 10.00


Fredag 6/4 - Långfredagen - Gudstjänst kl 10.00Torsdag 6/4 - Kvällsgudstjänst kl 10.00
Lördag 7/4 - Påskafton - Midnattsmässa - Gudstjänst kl 23.00Söndag 8/4 - Påskdagen - Gudstjänst kl 10.30Måndag 9/4 - Annandag påsk - Gudstjänst kl 10.00

Tisdag 10/4 - Tredje dag påsk - Gudstjänst kl 10.00

Söndag 15/4 kl 10.00


Söndag 22/4 kl 10.00


Söndag 29/4 kl 10.00


MAJ

Söndag 6/5 kl 10.00Söndag 13/5 kl 10.00


Torsdag 6/5 - Kristi Himmelsfärd - Gudstjänst kl 10.00


Söndag 20/5 kl 10.00


Torsdag 24/5 - S:t Kiril och Metodij - Gudstjänst kl 10.00

Lördag 26/5 - minnesstund på ortodoxa begravningsplatsen i Malmö

    nya begravningsplatsen kl 07.30-08.15

    gamla begravningsplatsen kl 08.30-09.00

    Minnesgudstjänst i kyrkan kl 10.30

Söndag 27/5 - Pingstdagen - Gudstjänst kl 10.00JUNI

Söndag 10/6 kl 10.00


Söndag 17/6 kl 10.00


Söndag 24/6 kl 10.00


JULI

Söndag 1/7 kl 10.00


Tisdag 3/7 - S:t Naum från Ohrid - Gudstjänst kl 10.00

VÄXJÖ

Lördag 7/4 - Påskafton - Gudstjänst kl 09.00 i Mariakyrkan.Lördag 10/2 - minnesstund på kyrkogården kl 15.30.

GISLAVED

Lördag 31/3 Gudstjänst kl 09.00 i Gislaved kyrka. Efter det är det vigning av vatten i era hem i samband med påskfastan.
ESLÖV

Måndag 2/4 - vigning av vatten i era hem i samband med påskfastan.


Söndag 8/4 - Påskdagen - Morgongudstjänst kl 08.30 i Eslöv kyrka.Lördag 26/5 - minnesstund på kyrkogården kl 12.30.


TRELLEBORG

Torsdag 29/3 - vigning av vatten i era hem i samband med påskfastan.

Fredag 30/3 - vigning av vatten i era hem i samband med påskfastan.

Lördag 26/5 - minnesstund på kyrkogården kl 09.30.


HELSINGBORG

För vigning av vatten i era hem i samband med påskfastan (och andra behov), kontakta församlingsprästen i Malmö.
Comments