Покана за јубилеј

posted Oct 6, 2014, 10:26 PM by MPCO Sv. Naum Ohridski

ПОКАНА


ЦРКОВНИОТ УПРАВЕН ОДБОР НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКОВНА ОПШТИНА „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ – МАЛМЕ, ПО ПОВОД  ЕДНА ГОДИНА ОД ОСВЕТУВАЊЕТО И ЕДИНАЕСЕТ  ГОДИНИ ОД ПОСТАВУВАЊЕТО НА КАМЕН –ТЕМЕЛНИК, НА НАШАТА ЦРКВА ВЕ ПОКАНУВА ДА ПРИСУСТВУВАТЕ НА СВЕЧЕНОСТИТЕ ПО ТОЈ ПОВОД НА ДЕН, 18ти и 19ти ОКТОМВРИ 2014 ГОДИНА –СО СЛЕДНАТА ПРОГРАМА:


САБОТА:   18.10.2014


- Во 18:00 часот, вечерна Богослужба.


НЕДЕЛА: 19.10.2014


-Во 10:00 часот, Света литургија. -Во 12:00 часот, Заеднички ручек во црковната сала за сите присутни. 
СО НАДЕЖ ДЕКА ЌЕ ПРИСУСТВУВАТЕ НА СВЕЧЕНОСТА ПО ПОВОД ЈУБИЛЕЈОТ, ВЕ ПОЗДРАВУВАМЕ СО БРАТСКИ ХРИСТИЈАНСКИ ПОЗДРАВ


ХРИСТОС ПОМЕЃУ НАСОД УО НА МПЦО

„СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“

МАЛМЕ

ĉ
MPCO Sv. Naum Ohridski,
Oct 6, 2014, 10:26 PM
Comments