Добредојдовте на официјалниот сајт на Македонската Православна Црква 

„Свети Наум Охридски“ - Малме

Välkomna till Makedoniska Ortodoxa Kyrkan "St. Naum Ohridski" - Malmö


Новости - Nyheter

 • СООПШТЕНИЕ - ПРОШИРЕН СОСТАНОК НА 13.10.2019 ГОД Црковниот Управен Одбор на МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Малме Ве повикува/поканува во Недела 13.10.2019 година, во црковните помошни простории после Светата Божествена Литургија со почеток во 12 ...
  Posted Oct 4, 2019, 11:40 PM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Стара Нова Година (Василица) МПЦО „Св. Наум Охридски“ - Малме во помошните црковни простории организира забава по повод дочек на Новата 2019 Година према црковниот (Јулијанскиот) календар. Недела 13 Јануари 2019 година со почеток во ...
  Posted Dec 9, 2018, 5:54 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Среќна Нова Година / Gott Nytt År На сите наши членови им се заблагодаруваме за изминатата година, им посакуваме среќна Нова 2017 Година и ве покануваме на престојните празници и одбележувања за кои имате подетална информација лево ...
  Posted Dec 27, 2016, 5:44 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Фрескоживопис - Freskmålningar Четвртата фаза осликување фрески во внатрешниот дел на црквата е во полн тек. Работата се одвива према плановите и се треба да биде готово до средината на Декември месец. Поминете ...
  Posted Nov 28, 2016, 3:11 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
 • Фолклорна секција - Folkdansgruppen Фолклорната секција има тренинг секоја Недела од 14.00 до 15.00 часот во црквените помошни простории. За подетални информации обратете се кај Ленче Бошковска на телефон 076-232 82 ...
  Posted Nov 28, 2016, 2:05 AM by MPCO Sv. Naum Ohridski
Showing posts 1 - 5 of 25. View more »